Aan het werk: Onderweg

Ik reis graag alleen. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het ook leuk om samen met anderen ergens naartoe te gaan! Maar toch, alleen reizen, dat brengt een zekere rust met zich mee. Middenin de drukte van reizigersstromen is het prettig om mijn eigen koers te varen en mij niet bezig te houden met het lokaliseren van mijn mede-reizigers. Er is geen “zullen we even…?” en geen “wacht even dan kan ik…” Ik maak zelf uit of ik zal en kan.

Deze week reis ik naar Denemarken voor het dovenproject (zie eerder). De vliegreis op zich kost ongeveer evenveel tijd als met de trein van Amsterdam naar Rotterdam. Goed, door de lucht vereist nu eenmaal lange wachttijden en ingewikkelde incheckprocedures voordat je in de vliegende autobus kan stappen. Vooruit. In de handbagage zit het hoognodige voor een paar overnachtingen, mijn laptop, mijn aantekeningen en andere papieren, en mijn e-reader. In het vliegtuig werk ik niet. Ik lees nu The Vorrh, op aangeven van mijn boekenclub. De Fransman gaat net richting het mythische bos. En ik naar het land van Lego en ingeslikte medeklinkers. Til senere!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s