Aan het werk: Hoezo balans?

LinkedIn is een handig gereedschap. Het stelt mij in staat om op de hoogte te blijven van wat mijn netwerk aan het doen is, en tegelijkertijd wat er in het veld allemaal gebeurt. En soms geeft het inzicht in hoe anderen omgaan met vraagstukken waar ik zelf een antwoord op zoek.

Zoals werk en gezin.

Het is een klassieke fout om aan te nemen dat het gezin vooral de verantwoordelijkheid is van de vrouw maar vooralsnog bestaat er bij mijn mans werk weinig mogelijkheid tot part-timen. Dus de doordeweekse handelingen komen meestal op mijn bord. Freelance = flexibel. Ik vind dat geen straf, ik vind mijn kinderen best leuk gezelschap. Daarbij is er nog dit – als je alle hoop vestigt op ‘quality time’, is er veel risico dat het helemaal zo kwalitatief niet is. En de omstandigheden binnen het gezin kunnen zomaar veranderen en dan is de boel omgekeerd.

Het artikel in kwestie werd gedeeld door mijn schoonzus die dus niet opereert in mijn vakgebied, geen werkconnectie is, en geen vakinhoudelijke bijdrage levert aan mijn kennis en kunde. Maar die wel zo nu en dan voor mij relevante klussen en vacatures doorpaast. En, dus, feel good artikelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s