Aan het werk: Aanzetten en vaart maken

De dingen gingen maar langzaam afgelopen week. Dat is niet zo heel vreemd met temperaturen tot 29 graden. Ik neem het mijzelf ook niet kwalijk, maar het schiet natuurlijk ook niet op. Er liggen dingen op mij te wachten: het opzetten van een onderzoek naar urban dans op theaterpodia, een projectaanvraag met brassbands schrijven en redigeren (vaak bijna hetzelfde), een aantal voorstellen uitwerken voor stichting Wim de Monchy, en – last but certainly not least – doordenken en lezen over onderzoek naar muziek van basisscholieren.

Maar er moeten ook andere dingen gebeuren en zo zat ik afgelopen dinsdag te zweten bij de zwemlessen van mijn dochters. Ik keek hoe de ‘jongste’ ploetert in het badje. Ze schiet niet op. Ze kletst, ze is afgeleid, ze doet dingen halfslachtig en ze zit een beetje te klooien tot de les is afgelopen. Hè verdorie, dacht ik. Kom op meid, even aanzetten en vaart maken!

Nou en daar heb je het. Ze zeggen wel eens dat je de beste adviezen weggeeft aan een ander. Daar is niets mis mee maar misschien moet ik deze ook even voor mezelf inzetten. Even aanzetten en vaart maken! Dan komt alles goed. En dan kan ik daarna weer even zwemmen in de vijver achter mijn huis. (In Amsterdam West! Tien jaar geleden ondenkbaar. We gaan vooruit!)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s