Aan het werk: Werkplek

 

Mijn werkplek heeft een prachtig uitzicht over een park in Amsterdam West. Achter onze flat is een breed water – de ‘kanovijver’ – en daarachter een lange laan met bomen waar mensen hun hondjes uitlaten. Ik noem het wel eens het ‘Annie-parkje’ vanwege het hoge Jip en Jannekegehalte: de mensen die elkaar vluchtig aanspreken, de kuierende tred van buurtbewoners, de vriendelijke stoeipartijen van de hondjes. Op een bankje aan de overkant zitten nu twee mensen-op-leeftijd te praten. Ze lijken een echtpaar, waarschijnlijk van Turkse afkomst, ze hebben geen haast. De tas gaat open, waarschijnlijk iets te eten. Gemoedelijk allemaal.

Aan de overkant hiervan zit ik. Achter het raam en het Franse balkonnetje. Achter mijn laptop. Ik ben aan het werk: interviews transcriberen, uren inplannen, trainingen voorbereiden. Om mij heen is het stil; ik hoor alleen de koelkast, de klok en mijn toetsenbord.

Soms is het te stil. Dan sta ik te vaak op, eigenlijk alleen om wat reuring te veroorzaken in mijn thuiskantoor. Te weinig afleiding, dat leidt af. Ik twijfel daarom: zal ik aan de slag gaan op een flexplek? Zo’n bureau huren ergens in de stad en daar net zo hard werken maar dan met andere freelancers om mij heen? Niet zo alleen? Ik ben er nog niet uit. Ik ben namelijk ook wel gehecht aan mijn eigen theekopjes, mijn koelkast en mijn Annie-parkje. Moet ik op zo’n flexplek socializen – al heb ik daar geen zin of tijd voor? Of ben ik daar uiteindelijk net zo alleen aan het werk als thuis? Maar dan samen.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Advertenties

3 Replies to “Aan het werk: Werkplek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s