Aan het werk: Koffie

Het leven van een freelancer is kei-zwaar, maar dat wisten we al. Thuis werken, naar leuke parkjes kijken, muziekje spelen tijdens het werk… verschrikkelijk. Meestal drink ik ook nog eens thee van zeer goede kwaliteit want ik ben een thee-snob – er zijn genoeg dingen waar ik me helemaal niet druk om maak dus die ene fixatie vergeef ik mijzelf. Al met al is het dus niet zo erg, thuis werken.

Er zijn echter twee dingetjes die verbetering behoeven. Ze hangen een beetje samen.

Ten eerste: de afwezigheid van een koffieautomaat. Ik werkte enige tijd bij het World Music & Dance Centre (Grounds) in Rotterdam terwijl het werd opgebouwd. In de gang beneden stond de automaat voor koffie, thee (niet te drinken) en warme choco. Daar hoorde ik de laatste ontwikkelingen op facilitair gebied, kwam ik de docenten en andere staf tegen en was het gewoon ook nog eens gezellig. Even met Robbie kletsen… je kent dat wel. Als freelancer moet je dus je eigen koffie zetten – èn tegen jezelf kletsen. Nou ben ik geen vervelend persoon maar ik ken mijn eigen verhalen al.

Ten tweede: als freelancer moet je alles zelf uitvogelen. Werktempo, werkplek, inhoudelijke focus, tarieven en communicatiestrategie – om maar wat te noemen. Ik doe het al jaren zelf maar toch, het gaat vervelen. Wat je dan zou willen is zo nu en dan even met een collega bij de figuurlijke koffieautomaat overleggen. Misschien met een letterlijke koffie in de hand. Dat lost meteen de eerste kwestie op.

Voor een deel gebeurt dit nu al. Op woensdagochtend spreek ik een groepje mede-ouders van de school van mijn dochters. Stuk voor stuk interessante mensen, sommige met een ‘gewone’ baan en sommige zoals ik zelfstandige. We doen ideeën op bij elkaar, vragen even verder als de ander ergens mee bezig is en soms… hebben we het alleen over de kinderen en de school. Dat mag, op woensdag. Een wekelijkse koffieautomaat dus.

Afgebeelde koffie is bij/van Selma’s Nordic Bakery,
Jan van Galenstraat 70H in Amsterdam.
De kardamombroodjes zijn echt véél te lekker. 

Advertenties

One Reply to “Aan het werk: Koffie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s