Aan het werk: Geen zin

De blaadjes in het parkje verkleuren in laagjes voor mijn ogen. Mijn theekopje staat uitnodigend naast mij, stoom kringelt eruit omhoog. In de badkamer is de Klusvrouw hard aan het werk om de douchebak te kitten. Mijn to-do lijstje is  lang maar realistisch. Spotify heeft een nieuwe ‘Work’ playlist voor me klaar gezet.

Kortom, alle omstandigheden nodigen uit om vandaag eens even lekker werk te maken van dat… eh… werk.

Maar man oh man wat heb ik geen zin!

Ik wil vandaag met een dekentje op de bank en een gevulde koektrommel. Ik wil vandaag boekjes lezen en puzzeltjes maken op de iPad. Ik wil vandaag een dutje doen tussen de middag als ik daar zin in heb, of gewoon even een rondje lopen buiten. Ik wil vandaag mooie blaadjes zoeken in het park en die tussen een telefoonboek drogen.

Maar ik ga niet zitten op de bank, ik zit achter mijn bureau. Ik drink water en eet een mandarijntje. Ik ga een interview transcriberen en een trainingsprogramma opzetten. Om 3 uur haal ik mijn meisjes uit school en dan gaan we naar zwemles. Ik heb niet eens een telefoonboek.

Geen ontkomen aan. Als eigen werkgever moet je jezelf achter de broek aan zitten. Hup Nin! Aan de slag!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s