Young artists, MeToo, Snelloket, Losgezongen…

Herkenbaar? Dat moment dat je weer eens na lange tijd naar je website kijkt en je realiseert: ik moet toch echt vaker bloggen. Het is eeuwen geleden dat ik mijn laatste blog publiceerde, over hoe een aanvraag bij een fonds gelezen wordt. Inmiddels heb ik twee maal voor een langere periode de stafmedewerker Muziek & Muziektheater bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst vervangen. Ik heb even gecheckt en mijn tips uit die blog gelden nog steeds. Gelukkig maar!

Het is eeuwen geleden, maar niet omdat ik niets te melden had. In tegendeel! Er is zoveel gebeurd in de tussentijd. Om een idee te geven:

Vanaf de zomer van 2019 was ik bezig met de publicatie van Young Artists Speak Out, een fantastisch werk van Peter Renshaw waarin hij jonge creatieven aan het woord laat over wat hen nu bezighoudt en hoe zij zich verhouden tot de maatschappij – en de maatschappij zich tot hen. Ik ben er trost op zijn editor te zijn geweest. Het boek is te koop als paperback maar ook gratis te downloaden via bovenstaande link.

Dit was (ook) de periode van #MeToo en (zolang je de president van de VS wist te vermijden) een interessante tijd op Twitter. Het moment dat je ziet hoe velen weer eens met de neus op de feiten worden gedrukt: feminism is the radical notion that women are people.

Vanaf 1 februari 2020 werd ik vervangend stafmedewerker bij het AFK en maakte ik mij de inhoud en werkwijze in hoog tempo eigen… wat allemaal weer anders werd vanaf half maart 2021 omdat we plotseling niet meer op kantoor werkten en alles werd omgezet naar digitale protocollen. Er kwam bovendien plotsklaps een helemaal nieuwe regeling bij: Snelloket Coronaprojecten. Met de directeur en de cultuurverkenner werkte ik mij een slag in de rondte voor de eerste beoordelingen, die weer de grondslag legden voor de rest van de beoordelingen bij het Snelloket. Overigens een van de leukste dingen die ik tot nu toe deed in mijn werkzame leven.

Overigens kwam vlak na het uitbreken van de pandemie het boek van Renshaw uit, waardoor meteen de behoefte ontstond om opnieuw het gesprek met jongeren en jongvolwassenen te openen. Maar dat is nu moeilijk… vanwege die pandemie.

In het najaar van 2020 startte ik als projectmedewerker van de Wim de Monchy Academie want een gevarieerd (werk)dieet is goed voor de mens.

We begonnen in de lente van 2021 een podcast, LOSGEZONGEN, over vernieuwers in muziekeducatie en -participatie. Check it out now!

De stafmedewerker van het AFK ging weg en ik werd in februari 2021 opnieuw ingevlogen om haar te vervangen. De leukste klus ooit en dat twee keer!

Dus je ziet: genoeg te doen. En nu nog. Mijn ervaring en expertise aangaande projecten en fondsencriteria wordt nog steeds verbreed en verdiept, o.a. doordat aanvragers bij het AFK vaak ook bij andere fondsen aankloppen. Mijn kennis van het Amsterdamse veld in het bijzonder wordt steeds meer uitgebreid en ook de lijntjes tussen de verschillende organisaties en kunstenaars worden steeds duidelijker voor mij. Ik leer steeds meer mensen kennen – en zij mij. Dus ik zet nu een reminder in mijn agenda dat ik binnen een maand weer een blog schrijf, maar dan niet over mij maar over iets waar ik jou mee verder help. Zoals gewoonlijk.

Tot snel!

Gepubliceerd door

Really Ninja

Enough about me. What about you?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.