Welkom bij Trickster Text

Voor heldere en toegankelijke teksten: van verslagen tot artikelen en vertalingen. Schrijven of redigeren.

Trickster Text is het bureau van Ninja Kors. Zij heeft zich gespecialiseerd in het leveren van aansprekende teksten die de boodschap helder overbrengen. Zie verder voor Notulen en verslagen, Tekst en tekstredactie, en Vertalingen van en naar Engels (Cambridge Proficiency C2). Naast teksten verzorgt Ninja Kors ook onderzoek en ontwikkeling voor de cultuursector. Neem contact op voor vragen over beschikbaarheid en tarieven.

Om iedereen te helpen bij het schrijven van projectplannen, o.m. voor het aanvragen van fondsen, heb ik een handig e-boek samengesteld. Het is gratis en je kunt het hier downloaden.

Please note that all services are available in both Dutch and English.

Advertenties

Tekst en tekstredactie

Waar een tekst ook voor is, uiteindelijk komt het steeds neer op hetzelfde: de boodschap moet helder en aantrekkelijk overkomen – of het nu gaat om een interne nieuwsbrief of een uitgebreid beleidsstuk of verslag, een wervende tekst of een die vooral informeert.

Het tarief voor het schrijven of redigeren van een tekst is sterk afhankelijk van de complexiteit van het onderwerp, de hoeveelheid voorwerk en het benodigde overleg. Neem contact op voor meer informatie.

Trickster Text verzorgde eerder teksten en tekstredactie voor onder meer: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (visitatierapport accreditatie Master Kunsteducatie), Roots & Routes (internationale rapportages Europese samenwerkingen), Lectoraat Lifelong Learning in Music (onderzoeksrapporten en wervende teksten voor website), Europlus Songfestival (fondsenaanvragen).

Notulen en verslagen

“Wie doet de notulen?” Op deze vraag komt zelden een enthousiast antwoord. Notuleren kost tijd en vereist dat de notulist niet zelf aan de vergadering deelneemt. Een ideale klus om uit te besteden dus.

Een gespreksverslag moet nooit te lang zijn maar wel alle relevante informatie bevatten. Het maken ervan vereist dus onderscheid tussen hoofd- en bijzaken, een heldere structuur en voldoende flow in de tekst zodat de informatie toegankelijk is – en het liefst ook leesbaar. Trickster Text maakt gespreksverslagen en notulen die de tand des tijds kunnen doorstaan. Het verslag of de notulen volgen kort na de vergadering zodat de evaluatie- en actiepunten snel uitgezet kunnen worden.

Voor het notuleren van een vergadering rekent Trickster de (gerealiseerde) vergadertijd plus 2 tot 4 uur om de aantekeningen uit te werken. Neem contact op voor meer informatie.

Trickster Text maakte eerder gespreksverslagen en notulen voor onder meer: Stichting WMDC, Stichting Wim de Monchy, Roots & Routes (inclusief Europese projecten).

Translations

Translating is writing. It may not be your own source material but the end result should be just as clear and attractive as the original.

Ninja Kors, owner of Trickster Text, is Cambridge CPE certified (Certificate of Proficiency in English, C2). Her mastery of the English language is such that it often takes a while for conversation partners to figure out that she is not, in fact, a native speaker. She is accustomed to writing in both Dutch and English. When necessary, or required, English texts will be double-checked by a native speaker.

The rates for translations are calculated per word from the source language. Please contact us for further information.

Earlier translations were commissioned by a.o.: Scheepvaartmuseum Amsterdam, De Bassist, The Mad Bakers, Mr. Gulickx.

About & Contact

Trickster Text is te bereiken via:
Telefoon: 06 4531 8987
E-mail: ninjakors@gmail.com
Skype: ninjakors

Trickster Text is eigendom van Ninja Kors. Zij werd ooit opgeleid tot muziekwetenschapper maar kwam al snel terecht in de wereld van plannen en rapporten schrijven, projectcoördinatie en -beheer. Engels leerde Ninja uit heel diverse bronnen en verfijnde zij tijdens Europese samenwerkingsprojecten. In Londen werd ze ‘welkom’ geheten door de taxichauffeur. Ook Cambridge vond haar Engels van voldoende niveau en kende C2 proficiency toe: het hoogste niveau.

Behalve voor tekst en vertaling wordt Ninja ook veel gevraagd voor onderzoek en ontwikkeling in de cultuursector. Haar specialismen zijn diversiteit en talentontwikkeling van jongeren en jongvolwassenen. Zij deed in dit verband opdrachten voor onder andere Roots & Routes, NQA, stichting WMDC, Podium Mozaïek, het lectoraat Lifelong Learning in Music, en Music Matters. In haar vrije tijd werkte zij aan de blog Check West samen met journaliste Shirley Brandeis.