Verreweg de meeste fondsen in het culturele veld vereisen een schriftelijke aanvraag.

Mijn eerste keer

De eerste aanvraag die ik schreef, was bij het Prins Bernard Cultuurfonds. Ik vroeg 20.000 gulden (!) voor het realiseren van de ‘Vliegende Gamelan’. Het werd toegekend, ik schrok me rot! Later leerde ik dat dit vooral te wijten was aan de relatie die mijn projectleider inmiddels had opgebouwd met het fonds, maar toch ben ik er nog steeds trots op. Een andere factor was namelijk mijn enthousiasme voor het project en mijn kennis van de materie. Die had niemand anders in die mate in het projectplan kunnen schrijven! 

Doe je eigen verhaal

Hoewel ik sindsdien vaak aanvragen voor een ander heb geschreven, ben ik er steeds meer van overtuigd geraakt dat juist de nauw betrokkenen – kunstenaars, aanstichters, projectleiders, movers & shakers– hun eigen verhaal moeten doen bij een fonds. Hoewel een tekst formuleren over je eigen werk misschien juist moeilijk is als je er zelf middenin zit (en dus alles vanzelfsprekend lijkt), ben je de enige die tot de kern kan uitleggen waarom het zo belangrijk is dat dit project het daglicht ziet!

Een goede aanvraag indienen, kun je leren

Een fonds, welk fonds dan ook, wil graag een goede aanvraag zien – en liefst ook toekennen. Dus maak het ze zo makkelijk mogelijk. Ik kan je helpen met het leren van deze handige vaardigheid. 

Samen lezen we de regeling van het fonds waar je wilt aanvragen. (Of we zoeken naar een geschikt fonds!) Door middel van tekstcoaching help ik je bij het schrijven van het projectplan. Daarnaast loop ik met je door de begroting en geef ik advies over het dekkingsplan. Ook het communicatieplan komt aan de orde. Neem contact op om te bespreken hoe ik je kan helpen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om mee te doen met een van de workshops die ik met enige regelmaat organiseer. Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een (online?) cursus. Wil je meteen op de hoogte worden gebracht als die van start gaat? Schrijf je dan in voor de mailinglijst. 

Please note that all Trickster Text services are available in English. I am Cambrige CPE (grade A) certified and have ample experience with English texts on all levels of complexity.